НВО „Српска нит“ стала уз проф. др Весну Братић

НВО „Српска нит“ стала уз проф. др Весну Братић

НВО „Српска нит“, у складу с прокламованим програмским принципима и циљевима, најоштрије осуђује хајку на кандидаткињу за позицију министра просвјете, науке, културе и спорта, проф. др Весну Братић.

Реализатори ове недостојне кампање очигледно показују немирење с већинском вољом бирача, исказаном на недавно одржаним изборима. Огрнути лажним грађанизмом, хајкачи запјенушано кидишу на оличење професионалног успјеха, грађанске храбрости и националне освијешћености. Заглављени у блату политичке корупције, медијског непрофесионализма и национализма, тешко прихватају наговјештај новог времена у којем ће шовинизам бити замијењен квалитетом, што ће ове „забринуте“ припејд патриоте трајно удаљити од бројних незаслужених привилегија.

Брисање српског културног и националног насљеђа из просвјетног, научног, културног и спортског миљеа било је до сада пожељно понашање, због чега је оправдана нервоза свих оних који Србе нијесу прогонили само из просвјете, него и из Црне Горе.

У будућем раду проф. др Весне Братић прогоњен може бити једино непрофесионализам, док ће њено богато међународно искуство бити гаранција толеранције и напретка области које су јој повјерене. Зато и не сумњамо да је труд хајкача узалудан и на овај начин исказујемо солидарност с проф. др Весном Братић, на добро свих просвјетних, научних, културних и спортских радника.  

Извор: Јуридипедиа

Коментари

Нема коментара. Оставите ваш коментар.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.