Сретењска акција давања крви

Сретењска акција давања крви

Подгоричка господа је, у духу хуманости и православља, још раније кренула са акцијама хуманитарног карактера, тако смо и подржали иницијативу који је покренуо „Михољски збор“ и организовали добровољно давање крви у Подгорици на Сретење Господње.

На нивоу читаве Црне Горе скупљено је преко 300 јединица крви од чега је у Подгорици било рекордних 112. У сусрет великом хришћанском празнику Видовдану, Подгоричка господа је организовала још једну акцију добровољног давања крви. Данас је у Подгорици крв дало 33 људи. Нажалост, због репресивних мјера режима са којима се наши чланови суочавају, били смо у немогућности да акцију организујемо на начин на који смо то учинили претходни пут. Упркос томе, морамо истаћи да нас посебно радује то што су се нашој акцији одазвали млади људи који први пут добровољно дају крв.

У народу живи дух косовског завјета, и у складу са принешеном жртвом коју су наши преци дали како би сачували српске светиње, тако и ми, данас, кроз овакве акције које оличавају православни дух – чувамо и бранимо светиње у Црној Гори, али и на Косову и Метохији.

Такође, наглашавамо да Подгоричка господа остаје вјерна заклетви датој на прошлогодишњем Тројичинданском сабору испред Храма Христовог васкрсења и поручујемо да ћемо кроз овакве акције оправдати своје постојање и бити у служби сваког грађанина. Не дамо светиње! Миливоје Брџа Брковић, један од представника Подгоричке Господе

Коментари

Нема коментара. Оставите ваш коментар.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.