Визија НВО "СРПСКА НИТ"

НВО „Српска нит“ настаје из потребе очувања и промовисања српског националног, духовног и културног идентитета. Наша визија претпоставља слободно и демократско друштво Црне Горе, у којем ће грађанска равноправност резултирати националном равноправношћу. 

Акцентујући позитивне стране наших националних традиција, дајемо допринос стварању атмосфере уважавања националних специфичности. Наша концепција је интегралистичка, надстраначка и надидеолошка, што отвара врата свим људима приврженим највишим народним и универзалним хуманистичким идеалима. 

Посвећен однос према прокламованим програмским циљевима показујемо, изнад свега, непосредношћу и отвореношћу према свим добронамјерним и племенитим људима, спремним да заједно са нама допринесу остварењу новог, праведнијег поретка.

ОСНИВАЧИ

Миливоје Брковић - Брџа

ОСНИВАЧ

Оснивач је покрета „Подгоричка господа“ и предсједник Пиперског омладинског збора „Свети Стефан Пиперски“.

Миливоје Брковић рођен је 15.02.1989. године у Подгорици, гдје је завршио основну и средњу Електротехничку школу (смјер: телекомуникације). Тренутно је студент Факултета политичких наука у Подгорици. Радно искуство стицао је као службеник Завода за извршење кривичних санкција (2011–2013). Од 2006. је опозициони политички активиста, а 2017. постаје функционер – секретар Градског одбора Уједињене Црне Горе. Кроз различита удружења, покренуо је десетине хуманитарних акција за социјално угрожене породице на Косову и Метохији, као и више акција добровољног давалаштва крви. Један је од истакнутијих бораца за одбрану српског националног и духовног насљеђа у Црној Гори. Оснивач је покрета „Подгоричка господа“ и предсједник Пиперског омладинског збора „Свети Стефан Пиперски“.

Марица Булатовић

ОСНИВАЧ

Политички је активна од 2016. године када приступа Уједињеној Црној Гори и убрзо постаје њен функционер.

Марица Булатовић је рођена 17.12.1996. године у Подгорици. Основно образовање завршила је у ОШ „Максим Горки“ а средњу школу похађа у ССШ „Сергије Станић“. 2015. године уписује студије за српски језик и књижевност у Никшићу гдје завршава и специјализацију. У току студија је учествовала на више факултетских активности, а 2018. године постаје представница одсјека за српски језик и јужнословенске књижевности на факултетском Вијећу. Политички је активна од 2016. године када приступа Уједињеној Црној Гори и убрзо постаје њен функционер. Политички се даље ангажује и постаје дио отпора против режима Мила Ђукановића, учествује у свим организованим протестима да би у оквиру предсједничких избора 2020. године била дио медијског тима побједничке коалиције „За будућност Црне Горе“. Досадашња радна мјеста тичу се рада у медијима, најприје искуство вођења емисије „Мислионица“ у оквиру културно-образовног програма РТЦГ, а затим и рад на Српској телевизији, гдје води информативни дио телевизије (Вијести, Новости) са позиције новинара.
 

Фемић Радоје

ОСНИВАЧ

Био је стипендиста Владе Црне Горе за талентоване студенте на основним, као и Матице српске – Друштва чланова у Црној Гори, на магистарским студијама.

Рођен 31. 12. 1988. у Бијелом Пољу, гђе је завршио основну школу и гимназију. На Студијском програму за српски језик и јужнословенске књижевности Филозофског факултета у Никшићу завршио основне и специјалистичке студије, с одличним успјехом (А), одбранивши завршни – дипломски рад у октобру 2011, на тему Приповједачки поступак у Травничкој хроници Иве Андрића. Након тога уписао постдипломске, магистарске студије из области науке о књижевности, с предметом уже струке – Драма у српској књижевности, и у јулу 2016. одбранио магистарски рад под називом Тема апсурда у драмама о Годоу (Бекет, Булатовић, Команин).

Тренутно је студент докторских студија (модул: књижевност) на Филозофском факултету у Новом Саду.

Радно искуство стицао је као професор књижевности у гимназији, а од школске 2014/15. ангажован као сарадник у настави на Филозофском/Филолошком факултету УЦГ. За постигнуте резултате током студирања више пута награђиван од Факултета. Био је стипендиста Владе Црне Горе за талентоване студенте на основним, као и Матице српске – Друштва чланова у Црној Гори, на магистарским студијама. Учесник је више научних и стручних скупова, округлих столова, књижевних програма. Обавља дужност секретара СП Српски језик и јужнословенске књижевности.

Стефан Вукмировић

ОСНИВАЧ

Од своје 18-те године, дубоко се залагао за смјењивање власти, и доприносу праведнијег и успјешнијег друштва.

Стефан Вукмировић, рођен је у Подгорици (08.02.1991) гдје је завршио основну(Милорад Муса Бурзан) и средњу Трговинску школу-техничар продаје. Радно искуство стицао је као комерцијалиста- ‘Стари Виногради’, затим фирма ‘Цалго’, док тренутно ради за компанију ‘Нерегелиа’, гдје је прошао курс ПСФ продаје у комплексу ‘Нерегелие’ Од своје 18-те године, дубоко се залагао за смјењивање власти, и доприносу праведнијег и успјешнијег друштва.

Младен Пејовић

ОСНИВАЧ

Породичан је човјек, који баштини традиционалне вриједности, и истински опозициони борац од 2006 године.

Младен Пејовић, рођен је у Подгорици(12.07.1986.) Похађао је О.Ш.“ Божидар Вуковић Подгоричанин“,док средњу школу „Трговачка школа“, смјер трговински техничар, Београд 2005 године.
Ради као продајни преставник у Д.О.О. ЛЕДО од 2010 године. Породичан је човјек, који баштини традиционалне вриједности, и истински опозициони борац од 2006 године.

Мирослав Вујовић

ОСНИВАЧ

Осим у рингу, исконски је борац био у очувању СПЦ у Црној Гори.

Мирослав Вујовић, рођен је у Подгорици 8.11.1990. Завршо је основну и средњу школу у Подгорици, и ванредни је студент факултета за безбједност.

Репрезентативац је Црне Горе и професионлни кик-боксер. У својој спортској каријери освајао је многобројне награде:
-Првак Балкана је био 2016.године
-Освајач трећег мјеста на свјетском првенству 2017.године у Будимпешти
-Освајач свјетског купа 2019.године у Инсбрук(Аустрија)
-Више пута првак Црне Горе, као и многих међународних турнира

Осим у рингу, исконски је борац био у очувању СПЦ у Црној Гори.

Иди на врх